Gemeente Haarlemmermeer publiceert conceptplannen Graan voor Visch Zuid

Het gebied rondom station Hoofddorp moet in de komende twintig jaar transformeren naar een groen en levendig gebied waar gewoond, gewerkt en gerecreëerd kan worden. Dat staat in het concept Ontwikkelkader Spoorzone Hoofddorp, dat het college van burgemeester en wethouders vandaag naar de gemeenteraad stuurt. Dit gebied omvat ook het bedrijventerrein Graan voor Visch Zuid.

In het document staat hoe Spoorzone Hoofddorp, het gebied rondom het station en Graan voor Visch Zuid, er volgens de gemeente over twintig jaar uit moet zien. Belangrijkste verandering is de komst van zo’n 10.000 woningen. Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw: “Er is een groot tekort aan woningen in Haarlemmermeer en daarom moeten we die gaan bouwen. Daar zijn we al op veel plekken in de gemeente mee bezig, maar in Spoorzone Hoofddorp zal een grote sprong gemaakt worden.”

Op 1 november is er een informatiemarkt vanuit de Gemeente Haarlemmermeer. Tijdens de informatiemarkt kunt u meepraten over de toekomst van Spoorzone en vertellen we u graag meer over de plannen, wat deze plannen voor u betekenen en we beantwoorden uw vragen.

Meer informatie kunt u vinden op www.spoorzonehoofddorp.nl